
ស្វែងយល់ពីផ្លែពពាយ
ពពាយគឺរុក្ខជាតិមួយប្រភេទដែលគេតែងតែយកទៅធ្វើជាអន្លក់ ផ្ទាប់ជាមួយប្រហុក ផ្អក ទឹកគ្រឿង ឬញាំជាដើម។ ជាពិសេសរុក្ខជាមួយប្រភេទនេះគឺជាប្រភពនៃវីតាមីន B12 ដ៏សម្បូរបែប។
នៅក្នុងពពាយ ១០០ ក្រាម មានអាស៊ីតហ្វូលីក (Folic) ៦៦ ក្រាម ស្មើនឹង ១៦.៥ ភាគរយនៃអាស៊ីតហ្វូលីក ដែលយើងត្រូវការក្នុងមួយថ្ងៃ។ មិនតែប៉ុណ្ណោះវាជាអាហារដ៏ល្អសម្បូរជាតិកាល់ស្យូម ដែលអាចជួយការពារជំងឺពុកឆ្អឹង និងសុខភាពឆ្អឹង។
កាឡូរីនៅក្នុងពពាយមានតិចតួចបំផុត (ត្រឹមតែ ៤៩ កាឡូរី ក្នុងមួយក្រាម) ខណៈដែលជាតិប្រូតេអ៊ីនមានដល់ (១១,៦ ក្រាម ក្នុងមួយក្រាម)។
លើសពីនេះទៅទៀតពពាយមានផ្ទុកវីតាមីន C យ៉ាងច្រើន ក្នុង ១០០ ក្រាម ផ្តល់វីតាមីន C ប្រហែលជាម ១៨,៣ មីលីក្រាម (ស្មើនឹង ៣១ ភាគរយនៃវីតាមីន c ដែលយើងត្រូវការក្នុងមួយថ្ងៃ)។
ការព្យាបាលជំងឺឈឺក្រពះត្រូវជ្រើសពពាយចាស់បំផុត
យកពពាយចាស់ៗលីងជាមួយអំបិលឲ្យឡើងក្រហម (តែមិនត្រូវឲ្យខ្លាចទេ)។ បន្ទាប់មកយកពពាយដែលបានលីងនោះទៅ កិនឲ្យម៉ត។ ម្តងអ្នកត្រូវបរិភោគមួយស្លាប់ព្រាកាហ្វេសនៃម្សៅដែលអ្នកបានកិន ហើយទំពារឲ្យបាន ២០ដងយឺតៗមុននឹងលេបចូល។
អ្នកក៏អាចផឹកវាជាមួយទឹកនៅពេលព្រឹក មុនពេលបរិភោគអាហារ ហើយបន្តធ្វើបែបនេះឲ្យបានរយៈពេល ១៥ ថ្ងៃ អ្នកនឹងទទួលបានលទលទ្ធផលយ៉ាងឆាប់រហ័ស។ ប្រិនបើអ្នកមានជំងឺធ្ងន់ធ្ងរត្រូវតែចំណាយពេលយុរជាងនេះ។
បញ្ចាក់៖ ប្រសិនបើមានបញ្ហាធ្ងន់ធ្ងរពេកគួរតែទៅពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញ ដើម្បីទទួលយកមតិយោបល និងវិធីព្យាបាល៕
No comments:
Post a Comment