ផ្លែប្លុងកុងជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលសាច់វាខ្លះមានរស់ជាតិជូ
ខ្លះទៀតមានរស់ជាតិផ្អែមហើយចំណែកគ្រាប់វារសជាតិចត់។ផ្លែនេះ
មិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់នោះទេតែវាបានផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍
ជាច្រើនសម្រាប់សុខភាព។ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដែលបាន
មកពីការទទួលទានផ្លែប្លុងកុងជាប្រចាំ៖

-ផ្លែប្លុងកុងមានសម្បូរជាតិសរសៃដែលល្អដល់ប្រព័ន្ធរំលាយ
-ជួយបន្ទន់លាមកកុំឲ្យកើតអាការៈទល់លាមក
-ជួយការពារការកើតជំងឺបេះដូង
-មានលទ្ធភាពប្រឆាំងនិងជាតិអុកស៊ីតកម្មក្នុងរាងកាយ
-មានផ្ទុកវីតាមីនAដែលជួយការពារនិងជួយឲ្យភ្នែកភ្លឺច្បាស់

-អាចជួយឲ្យសម្ពាធឈាមមានស្ថេរភាពការពារពីជំងឺលើសឈាម
-ជួយការពារនិងទប់ស្កាត់ការកកើតនៃកោសិកាជំងឺមហារីក
-ជួយក្នុងការលុបបំបាត់នៃរ៉ាឌីកាល់សេរីដែលជួយទប់ស្កាត់ភាពចាស់ជាងវ័យ
-សម្បូរវីតាមីនB ដែលជួយពង្រឹងដល់ប្រព័ន្ធប្រសាទឲ្យមានការចង់ចាំល្អ
-មានតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយបង្កើនថាមពលដល់រាងកាយ


-ផ្លែប្លុងកុងមានសម្បូរជាតិសរសៃដែលល្អដល់ប្រព័ន្ធរំលាយ
-ជួយបន្ទន់លាមកកុំឲ្យកើតអាការៈទល់លាមក
-ជួយការពារការកើតជំងឺបេះដូង
-មានលទ្ធភាពប្រឆាំងនិងជាតិអុកស៊ីតកម្មក្នុងរាងកាយ
-មានផ្ទុកវីតាមីនAដែលជួយការពារនិងជួយឲ្យភ្នែកភ្លឺច្បាស់

-អាចជួយឲ្យសម្ពាធឈាមមានស្ថេរភាពការពារពីជំងឺលើសឈាម
-ជួយការពារនិងទប់ស្កាត់ការកកើតនៃកោសិកាជំងឺមហារីក
-ជួយក្នុងការលុបបំបាត់នៃរ៉ាឌីកាល់សេរីដែលជួយទប់ស្កាត់ភាពចាស់ជាងវ័យ
-សម្បូរវីតាមីនB ដែលជួយពង្រឹងដល់ប្រព័ន្ធប្រសាទឲ្យមានការចង់ចាំល្អ
-មានតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយបង្កើនថាមពលដល់រាងកាយ

No comments:
Post a Comment